Panel erkély felújítási lehetőség gyorsan és olcsón - Sivárból hangulatos!

Az alábbi cikk és a fotók Varga Judit blogjáról származnak, bemutatják a megszokott, kopár, unalmas panel erkélyek felújításának egy lehetőségét: hogyan lehet hangulatossá, színessé, látványossá tenni a lakásunk egy pici részét, amit minden év tavaszától késő őszig aktívan tud használni az ott lakó.

Judit emellett nem csak fotókat illusztrált, hanem részletesen leírja az egyes lépéseket, így még egyszerűbb a helyzetünk. Lássuk irományát a képekkel együtt: 

"A fenti paradoxont - miszerint panel és hangulatos - a panel irányába erőteljesen lerontja a tény: a panel az panel. Egyetlen előnye mellett - hogy olcsó hozzájutni - számos érv hozható fel ellene: drága élni benne, zajos, és bármennyi pénzt is áldozunk az otthonossá tételére, a lakás értékén mitsem fog növelni, hiszen a panel az csak egy panel marad... Lehangoló... De elkeseredés ellen, íme egy hangulatjavító ötlet arra, hogyan tehetjük ízlésessé a kis skatulya nyitott részét, az erkélyt.

erkly3


Egy átlagos, nem túl jó állapotban lévő erkélyt talán el tudunk képzelni, de egy kis részlet biztosan segít a fantáziánknak:
 

small01


Borzasztó ez a sárga üveg, az omladozó beton perem felett... ilyen látványnak még a napon száradó ruhákat sem tenném ki...nemhogy a virágokat vagy - önzőség ide vagy oda - magamat. Így hát kezembe vettem néhány hasznos eszközt, és egy nap alatt újjá varázsoltam a mindössze 2m2 alapterületű, "zöldpanorámás napozóteraszt".
 

 02

 06


Először portalanítottam, majd maradék térkövekből csemperagasztóval mozaikszerűen rögzítettem kisebb darabokat.
 

 11

 13


Amikor megkötött a ragasztó, kifestettem a falakat, a redőny keretét és az erkély korlátját. Utána jött a fugázás.
 

 19

 20


Még maradt néhány kő, így azt utólag az oldalsó falra szabálytalanul felvezettem.
 

 34  35


A sárga üvegre egy Ikeában vásárolt gyékényrolót ragasztottam (így a korábbi erőteljes sárga helyett, finomabb fény jut a kis térbe). A padló még hátravan, de addigis gyékénnyel leterítettem. Néhány virág és már lehet is kellemes környezetben napozni...."
 

37small

 

Köszönjük Judit!

Forrás

Hírek

Halottaskocsi-garázs állt a pesterzsébeti Jókai utcai társasház helyén

Hajdan teljesen másként nézett ki a pesterzsébeti Jókai utca és a Határ út környéke. Még a tervek is más irányba vitték volna a városképet, mint ahogyan ma ismerjük.

Mezei Lajos évtizedek óta él ugyanott, gyerekkora emlékeit idézi fel olvasóinknak.

Bővebben...